Nu när du är inne på en hemsida om personlig utveckling, så kanske du undrar varför där finns en länk om Hjärtebarnsfonden?

Jag och min sambo fick uppleva en väldigt tragisk händelse i samband med att vi fick vår son Alexander i januari 2015. Han hade fötts med allvarliga hjärtfel, något vi fick reda på efter ett par veckor.
En kväll när vi hade haft lite släkt på besök tyckte vi att han andades lite väl snabbt och beslutade oss för att ringa sjukvårdsupplysningen. Med den beskrivningen de fick av oss var det inget att tveka på utan de bad oss åka in på akuten omedelbart.
Väl inne på akuten fick vi snabbt reda på att han hade blåsljud på hjärtat. Efter en lång helg under ovisshet hittade läkarna det mest allvarliga felet, förträngningar i aortan.
Vi fick då åka ner till Lunds barnsjukhus för en vistelse på nästan två veckor.
Nere i Lund opererades Alexander och vi visste inte om det skulle gå varken bra eller dåligt.
Operationen gick bra och vi var överlyckliga. Vi fick åka hem och börja försöka återuppta familjelivet igen.
Redan efter några uppföljningsundersökningar märkte läkarna att ärrbildning hade uppstått på aortan i hjärtat och förberedde oss för att han förmodligen skulle behöva opereras igen.

Så i april 2015 fick vi åka ner till Lund igen och göra en liknande operation. Denna gången var det jobbigare för oss eftersom vi hade fått ett mycket starkare band till Alexander.
Även denna operationen gick bra och vi var överlyckliga att han äntligen skulle bli frisk.

Alexander lever idag tack vare otroligt skickliga kirurger och läkare som finns på Lunds lasarett. Han har fortfarande två hål i sitt hjärta men kan ändå leva ett normalt och friskt liv. Vilket han verkligen gör.

Detta var det sättet vi vill ge tillbaka på: Vi skänker en del av varje intäkt från mina föreläsningar till Hjärtebarnsfonden för att kunna stärka forskningen och hjälpa fler familjer återhämta sig.

Hjärtebarnsfonden hjälper hjärtsjuka barn och deras familjer till ett bättre liv. Fonden ger bidrag till Hjärtebarnsförbundets läger och aktiviteter, till forskning och utveckling av vården kring barns hjärtfel och till familjer som har eller har mist ett barn med hjärtfel.

Var även du med och hjälp till genom att gå in på hjärtebarns hemsida. Skänk en peng eller beställ ett hjärtebarnsarmband du också.

Tack och bästa hälsningar!
Fredrik, Johanna & Alexander med familjer.

http://www.hjartebarn.se/

hjärtebarn